Linnéa Mylläri

Terräng
Jag var på terrängkurs i helgen hos Mathias Gustavsson på Stall Nilslund och jag tänkte dela med mig lite av hur det var. 
 
Dag 1
Började dagen med markarbete, troligtvis för att Mathias skulle se hur vi rider. Rekvesitan var två upphöjda bommar som stod 10m från spåret nästan på medellinjen (ridbanan va bredade än 20m). Så själva övningen gick ut på att få koll på hästens yttersida och bogar. Vi började i trav och red längs spåret och gjorde 10m volter över bommarna och efterhand så gjorde vi det i galopp. Jag tror inte att Nemo varit så fin efter en så pass simpel med nyttig övning någonsin! Resultatet blev perfekt!
 
På eftermiddagen var vi ute på fältet, hoppar inte nå svårare saker förutom vattnet på slutet. Vi kände väl mest in oss på banan och såklart ville väl Mathias få en uppfattning om vilken nivå vi är på. Det som jag fick höra som väldigt många andra tränare har sagt sjukt många gånger är att jag inte ska rida så prydligt... Så jag fick öka tempot och hoppa i det tempot, varken saktare eller fortare. Tydligen så "attakerar" jag Nemo lite innan hindren så att han ökar farten kanske tre språng innan hindret och det ska vi nu träna bort. 
 
 
Dag 2
 
Dagen börjar ruskigt bra med att Nemo vänder och drar när vi ska lasta och han tar nått frivarv på åkern... Han blev lagom lerig då. Vi lyckades få in honom i transporten sen i alla fall och åkte iväg. Samma upplägg denna dag, alltså markarbete på förmiddagen och terräng eftermiddag. Övningen på första passet var liknande som dagen innan men att vi även fick träna på att inte måtta in i anridningarna. Vi fick inte sätta ner rumpan i sadeln utan vi skulle sätta upp ett tempo som var bra att hoppa i och det enda vi skulle göra var att hålla det. Det är lättare sagt än gjort speciellt om man ser att man kommer lite tokigt. Jag vill gärna rätta framåt då men jag måste lära mig att ha is i magen och låta Nemo fixa själv. 
 
Terrängen på eftermiddagen fortsatte i samma spår. Sätta upp rätt tempo och sedan hålla det, för mig är då svårigheten att inte rida iväg Nemo innan hindret och sen komma tillbaka till de tempot efter hindret. Det får liksom inte gå fortare och fortare för då kommer vi tillslut stupa. Vi fick hoppa en tårtbit för första gången och det anses vara ganska svårt eftersom att det är smalt och nästan bjuder in till att smita på sidan, men Nemo hoppade det utan problem så vi fick bara hoppa det en gång med infångare och en gång utan, mer behövdes inte. 
 
Allt som allt är jag väldigt nöjd över kursen och det känns bra att vi nu planerar att åka dit lite fler gånger för att träna mot 1*! 
Vädret kunde ha varit bättre, det var värsta snöstormen på lördagen och det kom en rejäl hagelskur på söndagen!